keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kuvia makuuhuoneestamme


















Olen rakastunut makuuhuoneeseemme. Sen tunnelma on rauhallinen ja kaunis. Vaaleat hirsiseinät kutsuvat lepäämään. Jos joku huone talossamme pitäisi valita lempihuoneekseni, se olisi tämä.

On ihanaa yhdistää sisustuksessa vanhaa ja uutta. Tässäkin huoneessa on paljon uutena hankittua, mutta myös muutamia vanhoja tavaroita. Tyttäremme jatkettava lastensänky on saatu lahjaksi äidiltäni, joka oli ostanut sen eräältä tutultaan. Sänky on todella kaunis, vaikkakin kapea. Silti nelivuotias tyttäremme mahtuu siihen yhä hyvin nukkumaan. Meidän sängyllämme oleva pitsipeitto on myös sen verran iäkäs, että se oli jo purkautunut monesta kohdasta. Korjaamisesta huolimatta peitto on sen verran hauras, että sen käyttöikä on tuskin enää kovin pitkä, joten se saa olla kunniapaikallaan lopulliseen hajoamiseen asti. Peiton tekijästä minulla ei ole tarkempaa tietoa kuin se, että joku sukulainen sen on tehnyt!

Äitini sanoi viimeksi käydessään, että talossamme näkyy joka puolella arvostus käsitöitä kohtaan. En ollut ajatellut asiaa aiemmin, mutta nyt huomaan itse saman. Käsitöitä, omia ja muiden, on joka puolella! Teen paljon erilaisia käsitöitä, pääasiassa ompelen ja neulon. Kun rakensimme tämän talon, halusin suunnitella joka huoneeseen sopivat verhot. Verhoprojekti on vielä kesken, mutta on ihanaa huomata, kuinka uudet, huoneeseen sopivat verhot kruunaavat muun sisustuksen. Makuuhuoneemme ilme ja tunnelma muuttuivat aivan toisenlaisiksi, kun sain verhot valmiiksi. Nämä verhot on ommeltu rypytetystä taftista, ja tampit löytyivät netistä. Tyttäremme sängyllä olevan peiton virkkasin isoäidinneliöistä, ja kaksoisovessa roikkuvan risusydämen tein koivunrisuista noin vuosi sitten. Sänkymme päällä on minulle hyvin rakas avioliittotaulu, jonka tein ristipistoilla vuosia sitten. Vihdoin sekin on saanut lopullisen paikkansa.

Tiedän, toiselta puolelta sänkyä puuttuu yöpöytä! Siihen paikalle siirtyy parin viikon sisällä valkoinen pinnasänky, joten yöpöytä sai siirtyä vierashuoneeseen. Ompelulistalla onkin vielä suloinen babynest sekä sydännauha pinnasängyn koristeeksi.

Ihanaa keväistä helmikuuta <3

1 kommentti: